astrodesvern.oad@gmail.com

dimecres, de gener 27, 2010

HISTORIA DE LA ASTRONOMÍA - llibre

HISTORIA DE LA ASTRONOMÍA
Autors Heather Couper i Nigel Henbest.
Prólogo Arthur C. Clarke.
Editorial Paidos, octubre 2008.
ISBN 9788449321375
Páginas 288.
Preu: 5,95 €

Aquest és un llibre interessant per poder conèixer una mica més la història de l'astronomia, amb un text amè i més de 300 il·lustracions. A més a més, tenim un pròleg de l'Arthur C.Clarke.
També i molt important és aprofitar el preu 5,95 €, molt assequible pels temps que corren.
El podeu comprar a l'Abacus.

Un llibre d'introducció a l'astronomia, per aficionats novells i mitjans.

ANY INTERNACIONAL DE L'ASTRONOMIA - Astrobiologia


A la web oficial en castellà de l'Any Internacional de l'Astronomia, presenten la Astrobiologia com a "Tema del Mes" de novembre [enllaç]. Com sempre amb una video-entrevista, reportatges i articles d'allò més interessants per entendre aquest disciplina que ens mostra un univers invisible a la vista.

Gaudiu i disfruteu d'aquest Any Internacional de l'Astronomia 2009.
També durant el 2010.

dissabte, de gener 02, 2010

Ecipsi Parcial de Lluna 31 de desembre 2009 (2)

Aquí tenim les fotografies fetes per l'Oleguer de l'eclipsi parcial de Lluna de la nit de cap d'any. Va ser un eclipsi petit però prou vistós. En aquestes fotografies podem veure com l'ombra de la Terra tapa una mica de la Lluna plena de cap d'any.



Orió des de Sant Just Desvern en una nit de Lluna plena, i molta contaminació lumínica (la llum groga que il·lumina els edificis, una mala gestió de l'enllumenat públic i una mala gestió dels recursos energètics).

divendres, de gener 01, 2010

ANY INTERNACIONAL DE L'ASTRONOMIA - Cosmologia

A la web oficial en castellà de l'Any Internacional de l'Astronomia, presenten la Cosmologia com a "Tema del Mes" d'octubre [enllaç]. Com sempre amb una video-entrevista, reportatges i articles d'allò més interessants per entendre aquest disciplina que ens mostra un univers invisible a la vista.

Gaudiu i disfruteu d'aquest Any Internacional de l'Astronomia 2009.
També durant el 2010.

ANY INTERNACIONAL DE L'ASTRONOMIA - Misions Espacials

A la web oficial en castellà de l'Any Internacional de l'Astronomia, presenten Missions Espacials com a "Tema del Mes" de setembre [enllaç]. Com sempre amb una video-entrevista, reportatges i articles d'allò més inetressants per entendre aquest disciplina que ens mostra un univers invisible a la vista.

Gaudiu i disfruteu d'aquest Any Internacional de l'Astronomia 2009.
També durant el 2010.