astrodesvern.oad@gmail.com

diumenge, de febrer 28, 2010

Observació - 20100226

Com cada més pels vols del quart creixent de la Lluna, vam realitzar l'observació pública, oberta a tothom qui tingui curiositat per l'espai que ens envolta i gratuïta. Aquest cop la Lluna, prou alta en el cel i quasi plena, ens presentava bonics detalls i contrastos. També a poca distància i Mart, a la constel·lació del Cranc, feia un bonic asterisme amb les estrelles dels Bessons Castor i Pollux. Més tard, tot just sortint de l'horitzó vam poder observar Saturn, amb els seus anells encara molt inclinats, però sempre especatcular.

Una Lluna quasi plena, amb bonics detalls i contrastos.

Fotografia amb el grup d'observació.

Els nens descobreixen la Lluna i els encants de l'Univers.

Mart al zènit, una bona observació del planeta vermell.

dimecres, de febrer 03, 2010

Mart i la Lluna 20100128

Aquest dies ja podem començar a disfrutar de Mart a primeres hores de la nit. És una estel molt brillant, de fet és més brillant que Sirius de la constel·lació del Ca Major, estrella que predomina el cel de l'hivern amb el seu pampellugueig blavós. Però Mart és un planeta i per tant no presenta el pampallugueig al no ser una font lluminosa puntual com les estrelles, sinó un planeta, petit, però un planeta, que amb un modest telescopi ja podem observar el seu disc perfectament. Aquest dies presenta el seu màxim acostament a la Terra, 99 milions de quilòmetres. La propera oposició serà a la primavera del 2012.
Podeu visitar l'enllaç web de l'APOD en català, on publiquen una bonica imatge recent de Mart.

La Lluna i Mart un dia abans de l'oposició del planeta vermell.
Cliqueu la imatge per visualitzar-la més gran.

Lluna quasi plena, 20100128.

MÉS ENLLÀ de l'Any de l'Astronomia


Com a continuació d'un any intens, plè d'astronomia, no podiem deixar passar l'oportunitat de continuar amb l'embratzida que hem agafat. Així que oficialment s'ha creat un nou logotip per promocionar l'astronomia també durant del 2010.

Gaudiu i disfruteu de l'Astronomia.
També durant el 2010.

dimarts, de febrer 02, 2010

ANY INTERNACIONAL DE L'ASTRONOMOMIA - Astròmons

A la web oficial en castellà de l'Any Internacional de l'Astronomia, presenten "Astrónomos" com a "Tema del Mes" de desembre [enllaç]. Com sempre amb una video-entrevista, reportatges i articles d'allò més interessants per entendre aquest disciplina que ens mostra un univers invisible a la vista.

Gaudiu i disfruteu de l'Astronomia.
També durant el 2010.