astrodesvern.oad@gmail.com

divendres, de maig 18, 2012

Observacio - 20120427

El passat divendres 27 d'abril del 2012, vam fer l'observació oberta al públic al Mil·lenari. Com que cada vegada el Sol es pon més tard, quan comencem encara tenim un cel molt brillant. Tot hi així vam poder observar Venus, amb un minvant molt brillant, la Lluna, Mart i finalment Saturn.




dilluns, de maig 14, 2012

M42 retocada

Aquesta és la mateixa fotografia que vam posar en l'entrada amb altres fotografies fetes per l'Antonio [enllaç]. M42 és una nevulosa molt espectacular i visible amb uns petits perismàtics a l'espasa d'Orió. Podeu comparar-les [1][2] i veure com el processat de fotografies digitals permet veure molts més detalls que en un primer moment podrien restar amagats.

Una bonica nevulosa, M42.

divendres, de maig 04, 2012

Observació - 20120330

L'obaservació del divendres 30 de març va ser molt profitósa, com les últimes sessions, on el bon temps i els planetes ens han sigut favorables.
Vam poder observar, Venus, la Lluna, Júpiter i les seves llunes, Mart i ja en últim moment Saturn.

Venus
El grup d'observació.
Júpiter i les seves llunes.

Mare Frigoris sobre dels Montes Alpres. A la dreta els Montes  Caucasus i els cràters molt il·luminats Aristoteles i Eudoxus. A sota els Montes Apenninus i els cràters Aristillus, Autolycus i els més gran Archimedes.


El centre de la Lluna, on podem veure a dalt a l'esquerra els Montes Apenninus i els cràters Aristillus, Autolycus i mig Archimedes. El Mare Serenitatis (grogós) quasi sense cràters, on destaca el petit Bessel. Al centres de la imatge els Montes Haemus amb el petit cràter Menelaus, el profund Manilius, fan de barrera al Mare Vaporum (més fosc). Al mig d'aquest mar hi trobem una curiósa formació, els Montes Schneckenberg. Finalment el Mare Tranquilitatis d'un tò blavós.
Aquesta és una sobre saturació de la fotografia, on els tons que s'intueixen queden exagerats. Això és degut a la diferent composició de les roques i laves lunars.
Aquestes estrelles pretanyen al trapèsi de la nevulosa M42 d'Orió.