astrodesvern.oad@gmail.com

divendres, de setembre 14, 2012

Ràdio Desvern Temporada 8

Aquest mes de setembre comencem una altre temporada de col·laboració amb Ràdio Desvern 98.1fm dins del programa Just a la Fusta conduit per Carme Verdoy.
Ja són 8 temporades, des del setembre del 2005, i més de 230 programes.


dijous, de setembre 13, 2012

Neil Armstrong

L'any 2005, vaig poder conèixer al primer home que va trepitjar la Lluna, Neil Armstrong. Va ser a la CampusParty de València. Tots els que participàvem a l'àrea d'astronomia, vam quedar molt decepcionats amb els organitzadors, ja que no ens van deixar accedir a poder tenir una petita xerrada amb ell, tal com havien dit. Tot hi així, el fet de poder veure i escoltar al primer home en trepitjar la Lluna, va ser una experència inoblidable.

© Oriol Rigat 2005

© Oriol Rigat 2005

© Oriol Rigat 2005

© Oriol Rigat 2005

© Oriol Rigat 2005

© Oriol Rigat 2005

© Oriol Rigat 2005

Per conèixer millor la figura de Neil Armstrong us recomano aquest blogs:

noticiasdelaciencia.com

danielmarin.blogspot.com

alpoma.net



dimecres, de setembre 12, 2012

Eclipsi de Sol - 10 de maig del 1994

El 10 de maig del 1994, una mica abans de pondre's el Sol, vam poder veure'l parcialment eclipsat. Va ser sense gaire avis, ja que era una ecplisi anul·lar que passaria, sobretot, pel nord d'Amèrica. 
Recordo estar l'escola Antoni Angueró, on estava estudiant arts gràfiques, i on l'haviem començat a observar amb unes pel·licules velades. Així vaig sortir corrents fins a casa on tenia una càmera reflex amb un carret blanc i negre. No recordo com vaig mesurar l'exposició, sé que mentre el meu pare aguantava la pel·licula jo vaig fer dues fotografies.
Avui, després de més de 18 anys les he tornat a veure tot repassant fotografies antigues, les he escannejat i les comparteixo amb vosaltres. 
Podem veure en Sol parcialment eclipsat i mig tapat ja pels edificis.




Més informació [enllaç]