astrodesvern.oad@gmail.com

dimarts, de juny 24, 2014

Observació 20140607

El passat dissabte 07 de juny vam fer l'última observació del cel d'aquesta temporada. Va ser una nit molt profitosa amb observacions de la Lluna, Mart i Saturn, aixi com estrelles dobles i alguna nevulosa, encara que la contaminació lúminica de la zona no permeti gaires alegries. A continuació teniu algunes fotografies dels objectes observats. Fins el setembre.






dilluns, de juny 09, 2014

Llibre - Cuestiones curiosas de astronomía resueltas por el Perito en Lunas

Avui us recomanem aquest llibre per poder saber-ne més sobre l'astronomia i l'univers. El lllibre en qüestió és "Cuestiones curiosas de astronomía resueltas por el Perito en Lunas" de David Galadí-Enríquez i publicat per Alienza Editorial [enllaç], amb un preu molt assequible 10,80€.
David Galadí-Enríquez, durant cinc anys va conduir un consultori a la revista Astronomía [enllaç] de questions relacionades amb l'astronomia, tant a nivell teòric com pràctic amb un nivell amareur molt entenedor. Aquest llibre és un recull de les preguntes més interessants fetes per la gent, aixì sí, amb una petita revisió i actualització quan era necessari.
Amb les 312 pàgines tindrem la resposta a una seixantena de temes explicats de la manera més entenedora possible, tot i que si el nostre nivell és molt baix pot haver alguna temàtica una mica complicada.
De totes maneres recomanem aquest llibre per a tots el púlblics que vulguin saber-ne més dels misteris del cosmos i l'astronomia.