astrodesvern.oad@gmail.com

dilluns, de desembre 10, 2007

Observació - 20071116

El passat divendres 16 de novembre, el Grup d'Astronomia Desvern, va fer l'habitual observació astronòmica des del terrat del Casal de Joves. Vam començar l'observació prou d'hora, cap a les 19h per tenir-ho tot preparat ja a les 20h. Més que res per ser una nit molt freda i per no tenir que allargar l'observació més enllà de les 22h. Va venir quasi tot el grup i vam observar tant la Lluna, com el cometa p17/Holmes, que aquest dies encara és visible a la constel·lació de Perseu.
Com que no teníem la càmera de fotografiar, vam provar de treure algun resultat amb el nous telèfons mòbils amb càmera incorporada, el resultat va ser prou interessant.
Imatges del participant a l'observació, fotografia feta per la Sandra.

Muntatge de 3 fotografies de la Lluna feta amb el mòbil de la Sandra.

Aquesta és una fotografia de la Lluna, on podem veure en primer plà el mar de la Serenitat i els cràters Eudoxus i Aristòtil.

Fotografia feta per en Josep Miquel.

En general diriem que els telefons mòbils han fet una bona feia, per ser una solució d'emergència. De totes maneres, millor aprofitar les sessions d'observació amb unes bones càmares fotogràfiques, ara digitals.

Amb aquest altre fotografia volem denunciar altre cop la GRAN contaminació lumínica que hi ha en el nostre poble i que dificulta enormement l'observació del cel. Tant la llei com el reglament sobre la contaminació lumínica estan ja aprovats, i segurament en nostre poble la incompleix en escreix a molts indrets, ho vigilarem!

Podem veure com potents feixos de llum impedeixen una bona observació de del nostre poble.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.