astrodesvern.oad@gmail.com

dissabte, de març 11, 2006

Observació - 20060310

Aquest divendres 10 de març, vam observar la Lluna i Saturn des del terrat del Casal. És una de les observacions mensuals que organitza el Grup d'Astronomia Desvern. Abans vam xerrar una estona sobre els eclipsis tant el anular del 3 d'octubre del 2005, com el pròxim del 29 de març del 2006.L'observació no va ser gaire profitosa, ja que el cel presentava molts núvols alts i bufava molt de vent. La Lluna amb la seva lluminositat era fàcil d'observar, però presentava una aspecte com boirós. Saturn estava quasi al seu costat, en conjunt presentava un aspecte majestuós, en canvi no vam poder detectar gaires detalls del planeta ni dels anells i en cara menys del seus satèl·lits.
Detall de la zona del Mare Imbrium, on podem veure:
a dalt i al mig de la imatge, el cràter Archimedes, a dalt a la dreta un cràter fosc anomenat Plato, a l'esquerra un gran cràter, el Copernicus i finalment a baix a l'esquerra, el Promontarium Heraclides, una península on molta gent diu que es pot veure el cap d'una dona de perfil.
L'Ivan observant la Lluna del terrat del Casal de Joves.


En Jordi observant Saturn, tot i la poca visibilitat del cel.


El mal temps però, va fer que poguéssim observar un fenomen prou interessant. Hi havia un halo lluminós d'uns 30º de diàmetre al voltant de la Lluna.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada