astrodesvern.oad@gmail.com

divendres, de maig 12, 2006

Observació - 20060505

Imatges fetes durant l'última observació al terrat del Casal de Joves, el passat divendres 5 de maig a partir de les 22h. Les va fer en Josep Miquel amb la càmera del telefon mòbil, per projecció de l'ocular d'un Maksutov de 127mm amb un ocular pl20mm i amb un refractor de 60mm amb un ocular de 25mm.
Saturn, tot i que es veu molt petit, es pot intuir els anells sense problema. Sembla la descripció que va fer en Galieo, quan va dir que Saturn era un planeta triple.Júpiter amb Io, un dels seus satèl·lits. Després de processar dues imatges, Io es pot observar perfectament, la seva magnitud era de 4,41.

Teníem un Lluna en quart creixent, amb 7 dies i 23 hores, amb un 25,8% de la lunacio 1031. La distància a la Terra era de 401609 km i tenia una superfície visible del 55%.

1- Al nort de la Lluna podem veure el mare Frigoris amb el petit cràter Archytas. Baixant cap el sud reconeixem perfectament els montes Alpes amb el mont Blanch amb l'ombra més pronunciada. Ja al mig del mare Imbrium trobem els dos monts Pico, però molt més espectaculars són els montes Tenerife, que resalten més enllà del terminador lunar. Els cràters Cassini i Theaetetus és veuen molt lleguerament a prop dels montes Caucasus. Molt més evidents són els Aristillus i Autolycus, i sobretot el cràter Archimedes. Més avall trobem els montes Apeninus. Ja casi fora de la imatges veiem els cràters Aristoteles i Eudoxus.

2- Els cràters d'aquesta part de la Lluna, s'han de trobar com a part a la notícia de 31 de maig.

2 comentaris:

  1. Muy interesante vuestro blog. Os recomiendo los enlaces al LAEFF-INTA o al Cuaderno de Bitácora Estelar

    ResponElimina
  2. Muchas gracias por visitarnos.

    Tomo nota de los enlaces.

    un saludo

    ResponElimina