astrodesvern.oad@gmail.com

divendres, de gener 25, 2008

Lluna en color - 20080120

El passat dia 20 de gener vam observar una bonica Lluna, a dos dies de ser plena. La Lluna a les 22:48 UT, presentava una edat de 13 dies, 00 hores i 07 minuts de la llunació 1052, i mostrava una fase del 96% il·luminada. Estava a una distància de 366139 quilòmetres de la Terra, o 58,0 radis terrestres. Vam aprofitar per fer algunes fotografies, algunes ja les heu vist amb Mart i altres com aquesta. Tenint un bon cel i estabilitat atmosfèrica podem provar de treure els "colors" a la Lluna.
Així ens podem a retocar la imatge fins al límit per "treure els colors" de la Lluna. Hem de partir d'una bona fotografia, sobretot molt equilibrada de color, sense dominants, hem de tenir una bona fotografia en blanc i negre, però en color. Això és així per poder saturar fins al límit els amagats colors de la superfície de la Lluna. Aquí teniu el color que hem pogut extreure de la nostre fotografia, però es pot millorar. L'explicació diu que els colors blavosos són terres amb molta presència de Titani, i les vermelles tenen mancança de Ferro i Titani.
Detall fet amb una de les fotografies de la Lluna del passat 20080118. Fixeu-vos amb la diferència entre el mar de la Serenitat (vermellós) i el mar de la Tranquilitat (blavós).

Visiteu aquests dos links, on trobareu les explicacions i com fer-ho amb la vostra càmera digital i els retocs del "potoxop":
http://www.apodcatala.com/0602/apod060216.htm
http://www.atalaia.org/filipe/moon/colorofthemoon.htm

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.