astrodesvern.oad@gmail.com

dijous, d’octubre 16, 2008

Observació - 20081010

El divendres 10 d'octubre del 2008 el Grup d'Astronomia Desvern va fer l'observació mensual de la Lluna, i aquest cop vam aprofitar per veure Júpiter i els seus satèl·lits. Aquest cop van ser moltes les persones que es van acostar a fer l'observació amb nosaltres, comptant els membres del Grup d'Astronomia vam arribar a ser 14 persones observant els astres.

Observant Júpiter amb el telescopi Newton.
Júpier amb tres dels seus satèl·lits. El més proper el vam poder veure com es movia ràpidament durant les més de 3 hores d'observació. Fotografia feta amb un telèfon mòbil.
Observació de Júpiter.
El grup provant el telescopi catadriòptic.

A les 22:01 UT, teniem una Lluna de 1o dies 16 hores i 17 minuts, amb una fase del 82% il·luminada de la llunació 1061. En aquells moments estava a 385521 kilòmetres o a 60,1 radis terrestres de nosaltres. Faltaven 3 dies i 20 hores per la Lluna plena.

Un magnífic quart creixent de la Lluna. Càmera Lumix LX2.

Amb aquesta libració els cràters més destacats els trobem a la part sud del terminador. Per començar tenim el més brillant amb radis que arriben fins el Mare Nubium. Allà hi trobem el cràter Bullialdus. Si pugem fins el Mare Humorum, primer passem pels cràters Mercator i Campanus, i el Palus Epidemiarum. Un cop al mare trobem el Dopplemayer i Lee. Seguin el terminador cap a la dreta trobem el Lacus Excellentiae amb el cràter Clausius. Finalment arribem a una zona molt bonica plena de cràters, el primer rodó i fosc, el Nöggerath, i l'allergat amb unes parets ven altes, el Schiller. Just al terminador temin les siluetes de Zucchius, Bettinus i Kircher. I ja molt il·luminats, Brancanus i Scheiner, i el gran Clavius.

Part dels bonic cràters de la zona Sud de la Lluna.