astrodesvern.oad@gmail.com

dilluns, de juny 28, 2010

Lluna 20100618

El passat divendres 18 de juny vam observar una Lluna en un quart creixent prou interessant. En aquest cas partim de la fotografia que vam fer, però amb una petita manipulació en podem treure observacions interessants.
Per començar la fotografia està feta amb una càmera digital compacta de 12 Mpx tirada en format RAW, però a pols per projecció de l'ocular.

Cliqueu les imatges per fer-les més grans.

Aqui podem comparar la mateixa fotografia amb una processat diferent. El més fosc fa que perdem detalls de les parts més fosques i properes al terminador, però en canvi guanyem molts detalls en les parts més clares. En la fotografia clara és tot al inrevés.

Aquí podem veure com els detalls més pròxims al terminador es perden amb la fotografia fosca però en canvi els guanyem en la fotografia clara.

En el cas del limba, on el Sol incideix més perpendicularment, necessitem un processat més fosc per poder extraure detalls d'una zona molt exposada per la llum.

La fotografia aplicant del filtre "transformar 3D", on ens simula la Lluna com una pell en una esfera i on hi fem una rotació per poder tenir una vista "impossible" de la Terra del lima de la Lluna.

Un cop fem un zoom a la zona del limba podem observar com mai els mars "Mare Marginis" i "Mare Smythii". Què més hi veieu?


Mapes de la Lluna:
http://www.lpi.usra.edu/resources/mapcatalog/LMP/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada